Nha Trang, Vietnam

I Vietnam är det ju moppe som gäller, även när man ska till beachen i Nha Trang. Billigt, men kanske inte helt säkert sätt att ta sig fram. Stranden är riktigt fin, och inte lika packad med människor som i Thailand.


Cu Chi tunnlarna

Några mil nordväst om Ho Chi Minh City ligger Cu Chi tunnlarna, ett mer än 20 mil långt grenverk av tunnlar som den vietnamesiska gerillan (FNL) grävde under marken. Här levde mer än 16 000 gerillasoldater i tunnlarna, och gjorde räder mot amerikanarna. Man tillverkade minor och la ut, grävde olika typer av fällor med vassa järnpinnar, och låg i bakhåll med krypskyttar. Och till sist var man med och vann Vietnamkriget.


Ho Chi Minh City

Gamla Saigon är en trevlig stad, starkt påverkad av fransmännen som styrde här i många år innan amerikanarna tog över. Sen vet vi hur det gick!

På Rex Hotell höll den amerikanska krigsledningen till, och där hölls presskonferenser med journalisterna. Blev kallade ”The Five o´clock Follies” eftersom man överdrev krigslyckan så mycket. Sen drack man drinkar tillsammans i baren högst upp.

I staden finns fyra miljoner mopeder bland åtta miljoner människor. Det kan man inte undgå att se :-)

 


Patong och Krabi

Skymning i Patong och badbilder i Krabi. Jag njuter mest hela tiden!
 

Khoo Kongsi

Fortfarande finns det nya tempel att upptäcka här i Penang. Khoo Kongsi är en mycket vacker och spännande upplevelse, aldrig har jag sett något så praktfullt kinesiskt tempel tidigare. Templet är från 1906, och tillhör en mäktig klan med samma namn.


Eastern and Oriental Hotel

Tillsammans med Raffles i Singapore där man avnjuter en Singapore Sling tillhör Eastern and Oriental i Penang de mest kända hotellen i Asien. På Eastern and Oriental är det Afternoon tea med scones som lockar. Och utsikten över Indiska Oceanen.

Efteråt gick jag en sväng i staden, och kollade in på ett Hinduiskt tempel.


Wat Chayamangkalaram

Wat Chayamangkalaram är ett Thailändskt buddhisttempel från 1845. Den liggande buddhan är en av de största i världen, hela 32 meter lång. Tvärsöver gatan ligger ett annat buddhisttempel med den stående buddhan. Konkurrens eller? Utanför templen finns många fantasifulla statyer.


Gatubilder från Penang.

Lite gatubilder från Penang. Det man slås av är alla färger man ser. Här finns så otroligt mycket att se och beundra.


Tillbaka i Penang

 Kek Lok Si, Sydostasiens vackraste och ståtligaste buddhistiska tempel ligger strax utanför Penang. Vilka byggnadsverk det finns i och runt den här stan. Som sagt, en smältdegel av olika kulturer.


Patong Beach, Phuket, Thailand

Thailand är ju ett trevligt land, och nu njuter jag av att slappa lite på stranden i Patong. Svalkar mig med ett dopp, och välkylda kokosnötter.

 


Penang, Malaysia

I Penang kan man vandra runt hur länge som helst och hela tiden hitta nya bevis på mänsklig tro i form av tempel, kyrkor och moskéer. Här bor malajer, indier, mängder med kineser , indonesier och västerlänningar sida vid sida.


Singapore

Lite bilder från härliga Singapore. Raffles Hotel med sina Singapore Slings och Marina Bay Sands Hotell med jättelandskap uppe på 57 våningen. Utsikt över Singapore Straits.

 


RSS 2.0