Dykning

Igar var jag pa dykutfard. Tyvarr inte nagra av mina basta dyk, sikten sadar, och inte sa mycket fisk. Men jag fick kolla in en jattegullig sjohast i alla fall.

Nu sitter jag i Sao Paulo pa vag till Frankfurt. Hoppas pa varme och sol nar jag kommer hem, ha ha.

Utflyktsfoton

Har kommer lite foton fran min bilutflykt runt on.

Runt Ilha Santa Catarina

Hoppade in i bilen for att upptacka mer av den har harliga on. Borjade med att aka till Praia Mole, dar hade jag visserligen varit forut, men det ar har som surfingen ar som bast, och ocksa vagorna. Kul att studsa runt aven utan brada. Stranden var packad med brasilianare som idkar strandliv = dricker cerveja, ater mat och tjatar i solen. Knappast nagon som badar pa hela dan.

Nar jag fatt nog av solen akte jag vidare till sodra delen av on och Praia Pontano do Sul. Vacker strand i en hastskoformad bukt. Manga restauranger, satt vid ett bord pa stranden och at gott.

Blumenau

Idag har jag akt till Tyskland. Nja, inte riktigt, men till Blumenau i Brasilien, 18 mil fran Florianopolis. Hit har manga tyska immigranter kommit sedan 1820-talet. Sitter vid ett torg, dricker en bier och lyssnar pa tysk bumpa-bumpa musik. Servitorer i laderhosen, say no more. Och sa imitationer av korsvirkeshus.
Blumenau har sin egen Oktoberfest, en av Brasiliens mest populara fester, slagen bara av karnevalen i Rio! Jag ar tyvarr tre veckor for sen.

Pa vagen tillbaka tittade jag in pa Balneario Camboriou, en helt galen strand med hoghus som skymmer solen och miljoner brasilianare pa helgledigt.

Runt Santa Catarina med bil

Nyss hemkommen till Jurere efter en hel dag dar jag utforskat on med min bil. Pa ostkusten rullar Atlantens vagor in, och har finns manga fina strander, och manga surfare. Vagorna haller varldsklass. Men vi som inte surfar kan ocksa ha kul i vagorna. Man aker igenom sma byar ibland, riktigt fint.
Avslutade med ett besok i Florianopolis, Santa Catarinas huvudstad. Trevligt centrum med koloniala hus.

Ilha Santa Catarina

Efter att jag lamnat alla mina medresenarer  fortsatte jag via Sao Paulo till Florianopolis och Santa Catarina i sodra Brasilien. Har bor jag nu pa en liten pousada, guest house, vid Praia Jurere, och har hyrt en bil sa att jag kan aka runt och titta.

Idag har jag badat i det harliga vattnet.

Brasilianska fallen och Paraguay

Vi borjade dagen med att aka over till Ciudad del Este i Paraguay. Dar kan man kopa allt, och da menar jag allt. Det finns sa mycket shoppinggallerier,affarer, gatustand och gatuforsaljare sa det ar otroligt. Och sa bilar och motorcyklar och folk som ska handla. Puh!
Efter detta, tillbaka till Brasilien och deras sida av Iguaçufallen. Mycket maktiga vattenmassor fran denna sidan med.

Foz De Iguazu

Morgonflyg fran Buenos Aires till Iguazufallen pa den argentinska sidan.
Hela eftermiddagen agnades at att titta pa de maktiga fallen, med djavulsstrupen, Garganta del Diablo, som hojdpunkt. Mycket vatten i floden.

El Tigre

Lamnade Buenos Aires for en tur ut pa Rio de La Plata och vidare in i traskmarksomradet Tigre. La Plata ar varldensa bredaste flod, man ser inte over till andra sidan i Uruguay.
El Tigre ar ett stort omrade fullt med kanaler. Dar har manga Buenos Airesbor sommarhus, och njuter av att komma bort fran storstaden.
Tillbaka i staden besokte vi Japanska tradgarden och Rosdalen.

Pampas

Dagsutflykt till Argentinas beromda pampas, detta andlosa slattland dar korna gar och betar, och sojan och vetet vaxer.
Vi akte till Estancia Don Silvano, en lantgard som ocksa tar emot turister. Vi red lite hast, akte hast och vagn, och fick en guidad visning pa garden. Lunchen, sjalvklart en riktig argentinsk asado, med mycket grillat kott av olika slag. Under lunchen blev vi ocksa underhallna med argentinsk musik och dans.
Den argentinske gauchon, cowboyen, ar fortfarande i hogsta grad levande har. Tva av dem underholl oss med sina fardigheter pa hastryggen.
I narheten av estancian ligger den lilla staden San Antonio de Areco, som vi sedan besokte. Det ar Argentinas mesta gauchostad, dar traditionerna lever vidare. Vi sag oss omkring och besokte en gammal lanthandel dar tiden statt stilla.

Tangokvall pa El Viejo Almacen

Dagen avslutades med en tangokvall pa El Viejo Almacen. Tango, tango, tango. Musik och dans.

Buenos Airesbilder


Stadsrundtur i Buenos Aires

Staden ar enormt stor, och trafiken darefter. Lyckligtvis befinner sig de flesta sevardheterna pa bekvamt avstand fran centrum.
Vi borjade med att besoka presidentpalatset Casa Rosada och katedralen vid Plaza de Mayo.
Fortsatte sedan till den gamla invandrarstadsdelen La Boca med de farggranna husfasaderna och Caminito. Mycket turistiskt, men trevligt.
Akte sedan norrut forbi den gamla hamnen Puerto Madero, till de finare stadsdelarna Retiro, Recoleta och Palermo. I Recoleta besokte vi forstas Evita Perons grav. Hit kommer fortfarande manga argentinare for att hedra hennes minne.

Buenos Aires

Lamnade Mendoza for att flyga till Buenos Aires. Planet var lite forsenat, men den som vantar pa nagot gott....
Efter lunch och siesta pa hotellet gick vi ut pa en liten promenad. Forst till avenida 9 de Julio, paradgatan med 18 filer. Den ar bred. Vi fortsatte ner forbi Teatro Colon, Buenos Aires beromda operahus, ner mot obelisken. Obelisken har nog de flesta sett pa bild nagon gang.
Vandringen fortsatte till La Estancia pa Lavalle, min favoritrestaurang nar jag var i Buenos Aires som matros pa 1970-talet. Biffarna ar sakert lika stora och mora nu som da. Minnena slar emot mig varje gang jag kommer tillbaka.

Mendozabilder


Vinprovning i Mendoza

Mendoza, La Tierra del Sol y Buen Vino. Solen stralar och vi ska ut till tva vingardar och lara oss om hur man framstaller vin i Argentina. Forst till Viña Tapiz, vin fran denna gard kan man kopa i Sverige. Vi fick en rundvandring med guide, och provade en vit Torrontes, och sa forstas en rod Malbec. Malbec ar Argentinas alldeles egna specialitet.
Pa nasta vingard, Viña Norton, en av Mendozas aldsta vingardar smakade vi en mousserande rose', medan vi njot av Andernas snokladda toppar i fonden. Efter en ny rundvandring pa anlaggningen var det aterigen dags att prova en ny Malbec.
Eftermiddagen tillbringade jag vid poolen.

Anderna till Mendoza

Sitter vid poolen pa hotellet i Mendoza, Argentina, efter en fantastisk tur over Anderna. Vi lamnade Santiago i gryningen och borjade farden upp mot bergen. Vi passerade de 29 harnalskurvorna, Los Caracoles, dar man klattrar upp 1200 meter for att till sist komma till Portillo. Portillo ar Chiles framsta sidort, och har finns manga fina backar.
Pa andra sidan om den fyra kilometer langa tunneln Los Libertadores var vi sa i Argentina. Hogsta punkten vi passerade var 3200 meter. Straxt darefter stannade vi for att beskada Aconcagua, sodra halvklotets hogsta berg, 6959 meter. Inte ett moln pa himlen, en fantastisk vy.
Vi stannade for lunch vid Puente del Inca, en marklig bergsformation som fatt sin gula farg av det rika svavelinnehallet.
Men nu ar vi alltsa i Mendoza, La Tierra de Sol y Buen Vino. Det blir nog en Malbec ikvall...

Nu ar jag glad, har kopt en ny sladd. Nu kommer bilder!


Santiago

Pa morgonen transfer upp till Santiago de Chile, och efter en kort check-in drog vi ut pa sightseeing i stadens centrum. Santiago ar en mycket modern stad och liknar mycket en europeisk storstad som Paris eller London. Rika chilenare tog med sig influenser fran Europa nar de var pa besok dar.
Vi at lunch pa Mercado Central tillsammans med ett myller av chilenare som avnjot sondagslunchen pa de manga fiskrestaurangerna. Har kan man ocksa ga och titta pa alla mojliga fiskar och skaldjur som fangas langs Chiles langa kust.
Vi promenerade sedan fran La Moneda, presidentpalatset, till Plaza de Armas. Torget var som vanligt fyllt av folk.

Nu har jag tyvarr tappat bort kabeln till kameran, det blir till att forsoka hitta en ny imorgon i Mendoza Argentina, dit vi fortsatter.

RSS 2.0