Halong Bay, Vietnam

En båttur bland Halong Bays många öar är ett måste. Under turen besöker man också en stor och magnifik grotta.

Inne i stan ligger hotellen verkligen på rad. Tror jag räknade till 12 stycken vägg i vägg på den här gatan. Med ett rum per våningsplan så funkar det.


Kinesiskt nyårsfirande i Sanya

Nyårsdag i Sanya, och många människor njuter av en ledig dag på stranden.


Mera Sanya

Lite bilder från min nuvarande vistelseort. Sanya, en miljonstad och semesterort i södra Kina. Kallas också Kinas Hawai. Svårt att se några likheter!

 

 

 

 

 

Sanya, Kina

Nu har jag hamnat i Sanya, en turiststad på ön Hainan i södra Kina. Turisterna som kommer hit är främst kineser och ryssar, och staden är inte alls som jag föreställt mig Kina. Höga moderna hus, och överallt butiker och shopping. Pengar verkar inte saknas här heller. Men ordförande Mao pryder fortfarande sedlarna.


Hong Kong skyline

De gröna små färjorna som åker fram och tillbaka mellan Hong Kong och Kowloon har man sett på foton många gånger. Och nu har jag sett dem i verkligheten också! Vi åkte taxi upp till Victoria Peak och beundrade utsikten över staden. Sedan tog vi bergbanan ner till Hong Kong igen.

Hong Kong

Har fått en trevlig eftermiddag i Kowloon, promenerat utefter hamnen och blickat över mot Hong Kong sidan. Sett de välkända gröna färjorna som tar folk över mellan Hong Kong och Kowloon. Här finns också många snabbfärjor som går till Macao.

Uppe kring Nathan Road i Kowloon är det mycket folk, och överallt neonskyltar med kinesiska skrivtecken. Läckert!


RSS 2.0