Isla Negra

Isla Negra, poeten och nobelpristagaren Pablo Nerudas hus ute vid kusten soder om Valparaiso ar ett mycket populart utflyktsmal for chilenare och turister. Huset ar fullt av Nerudas samlingar under en hel livstid. Han var en stor alskare av allt maritimt, men radd for havet, en sjoman pa land. Rundvandringen i huset som ar byggt som ett fartyg ar mycket trevlig.

Var utflykt fortsatte sedan till La Ruta del Sol y Buen Vino i Casablancadalen. Dar provade vi en Chardonay och en Carmenere, bada exempel pa Chiles fina vinproduktion.

Nu tillbaka fran en god middag uppe pa Cerro Concepcion i Valparaiso, med en fantastisk utsikt over bukten och kullarna.

Stadsrundtur i Viña och Valpo

Sa skont att fa sova ut efter ett drygt dygn pa flygplatser och i flygplan. Chile ligger laaangt bort.
Efter frukost tog jag en lanpromenad utefter strandpromenade i Viña del Mar, med Stilla Havets vagor rullande in. Ganska kallt, och snart borjade det regna mycket. Bra forutsattningar for stadsrundtur, not! 6 grader pa termometern vid hotellet!

Men, nar bussen korde fram for att hamta upp oss sa sprack molnen upp och sedan har vi haft en harlig solig och varm utflykt i Viña del Mar och Valparaiso.

Besokte ett av Pablo Nerudas hus, La Sebastiana, pa Cerro Bellavista, en av Valpos 45 kullar. Turen fortsatte ner i centrala Valparaiso, dar vi bland annat sag raddningskapseln som gruvarbetarna raddades med. Koerna var langa, alla Chilenare vill bli fotograferade bredvid den. Verklig nationell stolthet.

Sedan akte vi upp med Ascencor Peral till Cerro Concepcion for att ata lunch med fantastisk utsikt over Valparaisobukten. Avslutade med att kolla in en staty fran Paskon.

Framme i Chile

Lamnade ett regntungt Sverige for lite varmare breddgrader igar. Flog via London och Sao Paulo till Santiago de Chile. Detta blir min tredje resa den har turen.

Resan flot pa bra, men den ar drygt ett dygn lang, sa det kanns i kroppen. Nu har vi i alla fall varit ute och atit en god middag och tagit en promenad runt i Vina del Mar. 

Mitt första blogginlägg

Det här är mitt första blogginlägg på min nya blogg; larsdahl.blog.se

Jag har flera bloggar liggande på google, blogspot.com

Jag bloggar när jag är ute på mina resor till Sydameika, resor som jag gör som reseledare. Om tre veckor bär det av på nytt, den här gången återvänder jag till Chile, Argentina och Brasilien.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0